Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město Hradec Králové chystá demolici pouchovské sokolovny, na novou shání peníze

Město Hradec Králové vybralo firmu pro demolici staré sokolovny na Pouchově. Na stavbu nového sportoviště zatím město nemá v rozpočtu peníze a chce na stavbu získat dotaci od ministerstva školství. Odhad nákladů na stavbu tělocvičny se zázemím a parkovištěm je 66,5 milionu korun. Město má již stavební povolení.

Stavba nové sokolovny zatím není kryta penězi v rozpočtu města. O přidělení peněz na sokolovnu teprve budou muset rozhodnout zastupitelé. Chceme na stavbu získat dotaci z ministerstva školství. Se stavbou to myslíme vážně," řekla náměstkyně primátora pro ekonomiku Monika Štayrová (ANO). Náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS) odmítl, že by mohla hrozit situace, kdy by se stará sokolovna zbourala a nová se stavět nezačala.

Demolici sokolovny udělá brněnská firma Pennant Part za 549 tisíc korun bez DPH. Demolice by firmě měla trvat tři měsíce. Začátkem letošního roku radnice předpokládala, že stavba nové haly by mohla začít letos na podzim a hotovo by mohlo být v roce 2021.

Nová hala bude mít parametry moderní tělocvičny, ve které bude možné zároveň využít dvě volejbalová hřiště. Součástí stavby je i odpovídající zázemí pro sportovce a parkoviště s kapacitou 46 míst. Hala je projektovaná pro 45 cvičenců a 60 diváků. „Bude to splňovat parametry pro pořádání nižších soutěží například ve volejbale, florbale," řekl dříve mluvčí radnice Petr Vinklář.

Nynější dřevěná sokolovna pochází z poloviny minulého století a již několik desítek let je v nevyhovujícím stavu. Hlavním uživatelem nové tělocvičny bude na základě nájemní smlouvy TJ Sokol Pouchov Hradec Králové, který eviduje asi 350 aktivních sportovců.

Autoři

Štítky Pouchov, tělocvična, Hradec, stavba, sport, Hradec Králové, peníze, Monika Štayrová, Jiří Bláha, ANO 2011, ODS, Česká obec sokolská, demolice

Město Hradec Králové chystá demolici pouchovské sokolovny, na novou shání peníze  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.