Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Zásahová jednotka si došla pro mladého recidivistu, obviněn je z několika trestných činů

Zásahová jednotka si společně s kriminalisty v těchto dnech došla pro mladého recidivistu z Jičínska. Muž byl následně obviněn z několika trestných činů a na soud si počká ve vazbě. V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý úhrnný trest odnětí svobody.

Policejní komisař u něho zahájil trestní stíhání ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Od loňského roku měl do dnešních dnů na různých místech v desítkách případů neoprávněně prodat či darovat nezjištěné množství pervitinu a marihuany. Dále je obviněn z přečinu ohrožování výchovy dítěte, kdy měl v několika případech umožnit mladistvým osobám užívat marihuanu i pervitin.

„Provinilec si zároveň vyslechl obvinění z přečinu krádeže, přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody. Od začátku letošního roku se měl soustavně dopouštět majetkové trestné činnosti. Mimo jiné se měl dopustit několika krádeží vloupáním, krádeží jízdních kol a spotřebního materiálu. Bez zaplacení měl rovněž ujet od benzínové čerpací stanice. Těchto jednání se měl dopouštět i přesto, že byl za přečin krádeže již v posledních třech letech pravomocně odsouzen a potrestán,“ dodal mluvčí policie Aleš Brendl.

Obvinění zároveň padlo i z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, protože se v průběhu března letošního roku zdržoval v Mladé Boleslavi, ačkoliv mu byl trestním příkazem uložen trest zákazu pobytu v okrese Mladá Boleslav.

V několika případech dokonce řídil auto pod vlivem alkoholu a drog. Tak jak tomu mělo být 13. března v nočních hodinách, kdy měl obviněný v Hradci Králové ujíždět zasahujícím policistům rychlostí přesahující 160 km/h.

PSALI JSME: Honička v centru Hradce! Zdrogovaný řidič se městem řítil i stošedesátkou 

„Policejní komisař tak podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby. Ten návrh akceptoval a soudce Okresního soudu v Jičíně rozhodl o tom, že obviněný bude stíhán vazebně. V případě prokázání viny hrozí muži až pětiletý úhrnný trest odnětí svobody,“ uzavřel Brendl.

Autoři | Zdroj Policie ČR

Štítky Policie ČR, drogy, mladík, Jičínsko, krádež, okres Jičín, Hradec Králové, Mladá Boleslav, trestný čin, zásahová jednotka

Zásahová jednotka si došla pro mladého recidivistu, obviněn je z několika trestných činů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.