Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vyhoštěný cizinec loupil a kradl. Hrozí mu až desetileté vězení

Kriminalisté objasnili loupež z konce loňského roku. Třiatřicetiletý cizinec, kterému kladou za vinu, že měl za použití násilí ukrást jinému muži jeho mobilní telefon a peněženku s doklady a platební kartou, skončil v policejní cele. Hrozí mu až desetileté vězení.

Trutnovští kriminalisté se již od poloviny prosince loňského roku zabývají vyšetřováním loupežného přepadení, ke kterému mělo dojít na parkovišti u jednoho nákupního centra v Trutnově krátce po půlnoci.

V těchto dnech policejní komisař obvinil 33letého muže ze spáchání zločinu loupež a dále z přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, krádež, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Důkladné šetření je dovedlo na stopu 33letého cizince a tomu nyní kladou za vinu, že v uvedené době měl za užití násilí odcizit poškozenému jeho mobilní telefon a peněženku s doklady a platební kartou, když samotnému činu předcházelo náhodné oslovení s žádostí o půjčení telefonu. Na místo obviněný navíc přijel osobním automobilem, ačkoliv není držitelem řidičského oprávnění,“ sdělil mluvčí policie Lukáš Vincenc.

Kromě popsané loupeže se měl ještě vloupat do sklepa jednoho bytového domu v Trutnově a odtud ukrást jízdní kolo a drogistické zboží. Poškození pak celkovou škodu vyčíslili na téměř osmnáct tisíc korun.

„Kriminalistům se muže podařilo zadržet koncem minulého týdne a to ve spolupráci s kolegy z Celní správy. Jejich hlídka na něho totiž narazila při své kontrolní činnosti v zaparkovaném osobním vozidle nedaleko hraničního přechodu v Královci,“ dodal Vincenc.

Při provedené kontrole pak vyšlo najevo, že muž je v České republice nezákonně, neboť byl na konci ledna tohoto roku pravomocně odsouzen k trestu vyhoštění (do roku 2021), který mu uložil samosoudce Okresního soudu v Jablonci nad Nisou. 

„Přivolaní policisté muže po zadržení eskortovali k výslechu a po provedení potřebných úkonů skončil v policejní cele. Následně v pátek 22. března rozhodl soudce Okresního soudu v Trutnově o jeho vzetí do vazby. V případě uznání viny a odsouzení mu nyní hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ doplnil mluvčí.

Trutnovští kriminalisté se případem nadále zabývají a prověřují i verzi, že muž měl ještě komplice. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Policie ČR, krádež, škoda, cizinec, loupež, Trutnov, Okresní soud v Trutnově, Celní správa České republiky, Česko, věznice

Vyhoštěný cizinec loupil a kradl. Hrozí mu až desetileté vězení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.