Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Lyžařů s koncem hlavní sezony na svazích ubývá

Víkendové lyžování si na východě Čech užily tisíce lidí. Lyžařů s koncem hlavní sezony ovšem ubývá. Kvalitní sněhové podmínky skicentra zaručují hlavně dopoledne, kdy je chladnější počasí a sníh je ještě pevnější.

V Říčkách v Orlických horách dnes skončila hlavní sezona, od pondělí skicentrum snižuje jízdné. Například cena celodenní permanentky klesne z 570 na 520 korun, otevřeny budou nadále všechny sjezdovky, řekl Petr Kánský.

Dnes panovalo v Říčkách velmi pěkné počasí, ve skicentru bylo kolem dvou tisíc lidí. Někteří sledovali lyžařské závody. „Hlavní sezona byla lepší průměr. Co se týká počasí, panovaly extrémy, bylo hodně chladno i velká tepla," řekl Kánský.

Do SkiResortu Černá hora - Pec přijelo o víkendu lyžovat zhruba 10.000 lidí. K dispozici měli 39 kilometrů sjezdovek na jeden skipas. Od středy od pátku ve východních Krkonoších sněžilo. Lyžaři dnes naposledy lyžovali v areálech Černý Důl a Svoboda nad Úpou. Od pondělí budou otevřeny pouze výše položené areály, a to Černá hora, Pec pod Sněžkou a Velká Úpa, uvedla mluvčí skicentra Zina Plchová.

Areál v Hlinsku na Chrudimsku po 93 dnech zakončil sezonu. Na níže položených sjezdovkách již sníh nedržel. Sezona byla v Hlinsku delší než obvykle, průměr je přes 80 dní.

„Poslední den bylo příkladné počasí, sluníčko, azzurro. Ale už končíme. Na sjezdovce jsou exponovaná místa, kam jsme museli hodinu sníh nahazovat lopatami, abychom si mohli dopoledne zalyžovat, což nejsme schopni dělat ve všední dny," řekl to řekl Robert Vokáč ze skicentra.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Královéhradecký kraj, Pardubický, kraj, Říčka (přítok Litavy), Česko, sjezdovka, Černá hora, Hlinsko, Orlické hory, Robert Vokáč, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařů s koncem hlavní sezony na svazích ubývá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.