Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Epidemie chřipky na Královéhradecku skončila, zemřelo 14 lidí

Epidemie chřipkových a jiných akutních respiračních onemocnění v Královéhradeckém kraji skončila. Výskyt onemocnění je na výrazném ústupu. Počet nemocných klesl třetí týden po sobě, v tomto týdnu o pětinu na 972 případů na 100 tisíc obyvatel. K dnešku bylo v kraji 53 případů klinicky závažného onemocnění chřipkou, z toho 14 lidí zemřelo. Za poslední týden přibyla dvě úmrtí. Na svém webu to uvedla Krajská hygienická stanice.

„Současnou situaci hodnotíme jako období po epidemii akutních respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového původu," uvedli hygienici. Nejvyšší nemocnost byla tento týden na Jičínsku. Nejméně nemocných bylo hlášeno z Náchodska, což ale mohly ovlivnit jarní prázdniny školáků.

Chřipková epidemie v hradeckém kraji vypukla v prvním únorovém týdnu. Vrcholila v polovině února, kdy bylo 1684 nemocných na 100 tisíc obyvatel. Od té doby nemocnost klesá.

Všechny nemocnice v kraji už zákaz návštěv kvůli chřipce odvolaly. Zákaz návštěv trvá v nemocnici v Trutnově, a to kvůli zvýšenému výskytu onemocnění spalničkami. Spalničkami nakažení lidé mají vazbu na trutnovský závod firmy Siemens.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Královéhradecký kraj, nemoc, Krajská hygienická stanice, jarní prázdniny, Siemens, okres Jičín, okres Náchod, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Epidemie chřipky na Královéhradecku skončila, zemřelo 14 lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.