Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Hradecku mírně ubylo chřipek, devět lidí zemřelo

V Královéhradeckém kraji tento týden mírně ubylo akutních respiračních onemocnění a chřipky. Epidemie chřipkových onemocnění nadále trvá, ale kraj je podle hygieniků těsně za vrcholem epidemické vlny. Hygienici aktuálně evidují 1453 nemocných v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, minulý týden jich bylo dosud nejvíce, a to 1684. K dnešku bylo v kraji 41 případů klinicky závažného onemocnění chřipkou, z toho devět lidí zemřelo. Na svém webu to dnes uvedla Krajská hygienická stanice v Hradci Králové.

„Současnou situaci hodnotíme jako pokračující plošnou epidemii akutních respiračních onemocnění smíšeného nechřipkového a chřipkového původu. Podle aktuálních dat se lze domnívat, že jsme těsně za vrcholem epidemické vlny," uvedli hygienici. Dominujícím patogenem je podle nich chřipka typu A/H1N1. Nejvyšší nemocnost byla tento týden na Jičínsku, nejméně nemocných bylo hlášeno z Náchodska.

Většina nemocnic v hradeckém kraji kvůli chřipkové epidemii postupně vyhlásila zákaz návštěv. Do odvolání návštěvy zakázaly Fakultní nemocnice v Hradci Králové a krajské nemocnice v Trutnově, Jičíně, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou a jejich pobočky v Broumově a Novém Bydžově. Zákaz návštěv dosud nevyhlásila Městská nemocnice ve Dvoře Králové nad Labem.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, chřipka, Královéhradecký kraj, nemoc, rýmička, Krajská hygienická stanice, Hradec Králové, návštěva, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Městská nemocnice Dvůr Králové, okres Jičín, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hradecku mírně ubylo chřipek, devět lidí zemřelo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.