Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Hradecké vánoční stromy svítí, na Masarykově náměstí ho rozsvítil primátor

Dvě jedle a jeden smrk, které městu v listopadu nabídli dárci, již svítí na hradeckých náměstích. Primátor města Alexandr Hrabálek (nestr. za ODS) rozsvítil strom na Masarykově náměstí okolo půl páté. Vánoční výzdoba bude město zdobit až do Tří králů, tedy do 6. ledna.

Technické služby začaly s přípravou slavnostní vánoční výzdoby v Hradci Králové už v říjnu, stejně jako v předchozích letech. Součástí vánoční výzdoby jsou také vzrostlé řezané stromy na třech hradeckých náměstích - Velkém, Masarykově a 28. října. ,,Nestačí jen, aby stromy vyhovovaly po stránce velikostní a estetické, musí být hlavně naprosto zdravé a pro usazení do plochy náměstí bezpečné,“ řekl náměstek ředitele technických služeb Daniel Jeřábek.

Tyto vzrostlé stromy jsou zdobeny LED technologií se 17 tisíci diodami včetně vánočních hvězd na špici stromu a jako denní výzdoba pak budou stromy dekorovat barevné koule. 

Nejsložitěji se hledá strom pro Masarykovo náměstí, kde je instalován největší kotevní systém. Po nutném odvětvení a zapuštění části kmene do země přijde téměř o čtyři metry své výšky. Strom pro toto prostranství proto musí měřit minimálně 18 metrů. 

Autoři

Štítky strom, Vánoce, Hradec, výzdoba, rozsvícení, vánoční ozdoby, primátor, ODS, Alexandr Hrabálek, Hradec Králové, vánoční stromek

Hradecké vánoční stromy svítí, na Masarykově náměstí ho rozsvítil primátor  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.