Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Dohledový úřad zahájil s městem Police nad Metují řízení pro přestupek

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí zahájil s městem Police nad Metují na Náchodsku řízení pro přestupek. Důvodem je incident před druhým kolem senátních voleb. Problém spočíval v agitování v obecním rozhlasu ve prospěch senátního kandidáta Martina Červíčka (ODS). Kontrola nezjistila, že by si předmětnou agitaci někdo objednal.

Úřad řízení zahájil kvůli tomu, že v obecním rozhlasu zazněla výzva k účasti ve druhém kole volby a k volbě Červíčka. "Nezjistili jsme, že by si to někdo objednal. Nyní čekáme na to, zda bude město řízení rozporovat," řekl předseda úřadu František Sivera. Volební zákon v paragrafu 16 ve čtvrtém odstavci uvádí, že k volební kampani nelze využívat komunikační média kraje nebo obce nebo právnické osoby, která je ovládaná krajem nebo obcí. Městu za porušení hrozí pokuta.

Starosta Police nad Metují Jiří Škop (ODS) již dříve porušení volebního zákona odmítl. Červíček, jenž druhé kolo vyhrál a post senátora obhájil, dříve řekl, že si nic v městském rozhlase neobjednával.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tom Šrejber

Štítky Police nad Metují, rozhlas, Martin Červíček, okres Náchod, ODS, volby, František Sivera, Jiří Škop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohledový úřad zahájil s městem Police nad Metují řízení pro přestupek  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.