Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Na Dušičky nechá Hradec Králové své hřbitovy otevřené déle

V období Památky zesnulých, které probíhá od 26. října do 3. listopadu, budou mít hradecké hřbitovy prodlouženou otevírací dobu až do 20 hodin. Technické služby města se snaží vyjít vstříc zvýšené návštěvnosti a zajistit pohodlí pro všechny, kteří přijdou uctít památku svých blízkých.

„Dušičky patří k nejnáročnějším obdobím z hlediska návštěvnosti. Prodloužili jsme otevírací dobu o tři hodiny a navýšili úklidové kapacity. Nové nářadí a pomoc městské policie by měly zajistit klidný průběh svátků,“ popisuje v tiskové zprávě Naďa Štěrbová, vedoucí střediska pohřebnictví.

Pro návštěvníky jsou připraveny nové nástroje jako košťata a hrábě, které mohou zdarma využít k údržbě hrobů. Správa hřbitovů také zpřístupnila mobilní toalety a digitální mapy hřbitovů, což usnadňuje orientaci na rozsáhlých plochách. Mapy jsou dostupné na mapovém portálu města a poskytují informace o hrobových místech a platnosti nájemních smluv.

Kromě hřbitova v Kuklenách, kde má kancelář správy prodloužené úřední hodiny, plánují technické služby v následujících letech digitalizovat všechny hradecké hřbitovy, včetně vojenského a evangelického hřbitova.

Ohodnoť článek

Foto Pexels | Pixabay

Štítky hřbitov, Dušičky, Hradec Králové, Kukleny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dušičky nechá Hradec Králové své hřbitovy otevřené déle  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.