Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

S koncem podzimu skončily i mobilní svozy odpadu v Hradci Králové

Minulý týden se uzavřela další sezóna mobilních svozů odpadu, které každoročně organizuje město Hradec Králové. Pro ty, kteří svoz nestihli nebo mají problém s přepravou objemnějšího odpadu, nabízí město alternativu v podobě odvozové služby.

Odvoz, jenž zajišťují Hradecké služby, je pro občany města bezplatný, avšak účtována je přeprava. Tato služba je reakcí na nutnost zabránit vzniku černých skládek, které město ročně stojí přes milion korun.

Martin Hušek, ředitel Hradeckých služeb, vysvětluje: „Občané mohou po předchozí telefonické domluvě přistavit odpad na místo přístupné pro naše vozidla. V opačném případě, pokud odpad zůstane u kontejnerů bez dohody, bude považován za černou skládku,“ říká v tiskové zprávě Martin Hušek, ředitel Hradeckých služeb.

Pro občany, kteří preferují osobní odevzdání, je k dispozici čtveřice sběrných dvorů. Každý z nich má specifické dny a hodiny otevření, aby byly maximálně přístupné. Navíc, re-use bazar v Kotěrově ulici nabízí možnost nejen zbavit se nepotřebných věcí, ale i podpořit dobročinnost.

„Je důležité, aby občané věděli o všech dostupných možnostech, jak správně nakládat s odpadem a využívali naše služby k prevenci vzniku odpadových hromad v městě,“ dodává Hušek.

Město i nadále zve občany, aby se aktivně zapojili do odpovědného přístupu k odpadům, což pomůže udržet Hradec Králové čistý a přívětivý pro všechny jeho obyvatele.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Hradeckých služeb

Štítky odpad, Hradec Králové, podzim, černá skládka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S koncem podzimu skončily i mobilní svozy odpadu v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.