Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Archeologie bude zítra procházet v hradeckém muzeu žaludkem

Muzeum východních Čech pořádá 19. října akci „Archeologie prochází žaludkem… i dál!“. Návštěvníci ochutnají jídla našich předků a zúčastní se přednášek i soutěží. Akce se koná od 9 do 16 hodin před budovou muzea, v případě deště v Gayerových kasárnách.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové připravilo na tuto sobotu zajímavou akci, která propojuje historii s kulinářským zážitkem. Událost s názvem "Archeologie prochází žaludkem… i dál!" proběhne od 9:00 do 16:00 hodin a slibuje návštěvníkům nejen vhled do stravovacích návyků našich předků, ale také možnost ochutnat různé pochoutky, které byly součástí každodenní stravy v různých historických obdobích.

Na akci bude možné ochutnat jídla, která jedli lovci a sběrači, stejně jako pokrmy z období novověkých polních kuchyní. Těšit se můžete na tradiční potraviny a recepty, které představí nejen gastronomickou stránku historie, ale i to, jak se s jídlem měnily technologie a společenské zvyklosti.

Kromě ochutnávek je připraven i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou zúčastnit přednášek odborníků na téma historie stravování, archeologie a způsobu života našich předků. Pro ty, kteří si rádi hrají, jsou připraveny různé soutěže s historickou tematikou.

Akce se bude konat před historickou budovou muzea na Eliščině nábřeží. Pokud by počasí nebylo příznivé, přesune se program do nedalekých Gayerových kasáren, takže si zážitek budete moci užít v suchu a pohodlí.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky muzeum, archeologie, kultura, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Archeologie bude zítra procházet v hradeckém muzeu žaludkem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.