Počasí dnes15 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Jičín si pronajme speciální vánoční 3D dekorace. Zaplatí téměř přes čtvrt milionu

Jičín se chystá na adventní sezónu ve velkém stylu. Radnice schválila pronájem a nákup nových vánočních osvětlení. Občané i návštěvníci města se mohou těšit na atraktivní 3D svítící figury, které budou zdobit zámecký park a Žižkovo náměstí.

„V horním parteru zámeckého parku vznikne světelný průchod, který se v minulých letech těšil velké oblibě a byl často sdílený na sociálních sítích,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí jičínské radnice Jan Jireš.

Spodní parter parku ozdobí tradiční světelné figury zvířat, evokující předvánoční atmosféru. Na zazimované fontáně na Žižkově náměstí budou zářit dva světelní andělé, kteří přidávají na kouzlu jičínského adventu.

Celkové náklady na doplnění světelných řetězů, svítících krápníků a spojovacích kabelů se vyšplhají na 42 tisíc, zatímco pronájem dekorů bude stát město přibližně 384 tisíc korun, včetně DPH. „Všechny náklady jsou zahrnuty v letošním rozpočtu města a budou uhrazeny z položky odboru kultury a cestovního ruchu,“ dodává Jireš.

S těmito světelnými dekoracemi Jičín opět dokazuje, že je připraven vytvořit nezapomenutelnou atmosféru a přilákat do města jak místní, tak přespolní návštěvníky, kteří si chtějí užít kouzlo adventního času.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Frýba

Štítky Jičín, dekorace, Žižkov, advent

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín si pronajme speciální vánoční 3D dekorace. Zaplatí téměř přes čtvrt milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.