Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Hradecká nemocnice získala desítky nových dárců krve. A to díky akci 450 ml naděje

Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Hradec Králové (FNHK) zaznamenalo velký úspěch během akce "450 ml naděje", kterou uspořádal Nadační fond Naděje. Podařilo se získat 39 nových dárců krve, což je významný příspěvek k udržení potřebných zásob krve.

„Každoročně je nutné získat zhruba tisícovku nových dárců krve, abychom nahradili ty, kteří s odběrem končí kvůli vysokému věku či zdravotnímu stavu, se kterým není darování krve možné," uvedl v tiskové zprávě primář Transfuzního oddělení FNHK Vít Řeháček. Tato potřeba je klíčová pro zajištění kontinuity v dostatečném množství krve pro různé potřeby nemocnice.

Transfuzní oddělení spolupracuje s mnoha institucemi a školami, aby podpořilo nábor nových dárců. Zájemci o darování krve mohou přicházet průběžně bez nutnosti předchozího objednání, což zjednodušuje proces a otevírá dveře pro více potenciálních dárců.

Pro darování krve je potřeba splnit základní kritéria, jako je věk mezi 18 a 65 lety, váha nad 50 kilogramů a vyplnění zdravotního dotazníku. Veškeré informace o darování krve a podmínkách jsou dostupné na webu nemocnice a na sociálních sítích transfuzního oddělení.

Tento přístup otevírá cestu k zajištění důležitých zdravotních potřeb a nabízí jedinečnou příležitost pomoci druhým v těžkých časech. Dárci krve tím přispívají k záchraně životů a podporují zdravotní péči v regionu.

Ohodnoť článek

Foto se svolením FNHK

Štítky dárce krve, nemocnice, darování krve

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice získala desítky nových dárců krve. A to díky akci 450 ml naděje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.