Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Opilec topil v kamnech dlouhými prkny, zakouřil celý bytový dům

S těžko uvěřitelným případem porušení požárních předpisů se setkali hasiči na konci minulého týdne. V noci z neděle na pondělí vyjížděli společně s policií do Smiřic, kde měli nahlášený silně zakouřený bytový dům. Muž tam totiž topil prkny, která trčela z kamen ven.

„Hasiči po vniknutí do domu zjistili, že jeden z obyvatelů topí v kamnech prkny, která byla dlouhá a trčela ven z kamen. Jelikož dvířka, nešla zavírat, otevřený oheň způsobil zakouření nejen bytu ale i celé budovy,“ popsala příčinu mluvčí policie Iva Kormošová. 

Hasiči budovu odvětrali, odstranili prkna z kamen a uzavřeli je. Nikomu se nic nestalo a ani nemusel být žádný z obyvatelů domu evakuován.

Čtyřicetiletý muž, který si takovým způsobem prý doma topil opakovaně, dostal dýchnout. Přístroj ukázal výsledek téměř 2,2 promile alkoholu. „Jelikož byl agresivní vůči zasahujícím hasičům a nechtěl s policisty spolupracovat, byly proti němu použity donucovací prostředky. Poté byl zajištěn a převezen na protialkoholickou záchytnou stanici k vystřízlivění,“ dodala mluvčí.

Policisté případ řeší jako přestupek na úseku požární ochrany, který předají správnímu orgánu k dořešení. „Muž je policistům známý, protože před rokem ho přistihli při řízení osobního vozidla pod vlivem alkoholu a jelikož také nechtěl spolupracovat, musel být také zajištěn,“ doplnila Kormošová.

Za "minulé" ohrožení pod vlivem návykové látky dostal dvouletou podmínku a stejně dlouhý zákaz řízení všech motorových vozidel.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Policie ČR, HZS, kamna, topení, Smiřice, bytový dům

Opilec topil v kamnech dlouhými prkny, zakouřil celý bytový dům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.