Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Hradec Králové nechal opravit dětská hřiště. Nové jsou atrakce i dopadové plochy

Dětská hřiště v Hradci Králové se dočkala dalších vylepšení. Dělníci městského mobiliáře v posledním týdnu opravili více než 315 metrů čtverečních dopadových ploch na hřištích v Plotištích u ZŠ Masarykova, na Gočárově třídě a ve Fučíkově ulici v Malšovicích. Celkové náklady na úpravy vyšly na 1,2 milionu korun bez DPH.

Nové povrchy jsou vyrobeny z moderní štepkované pryže. „Tento materiál nejenže nevyžaduje náročné přípravy, ale také svým přírodním vzhledem oživuje okolí. Děti tak získávají bezpečnější i estetičtější prostor pro své hry,“ uvádí Technické služby Hradec Králové.

Na hřištích přibyly i nové herní prvky. V Plotištích byla dopadová plocha rozšířena a doplněna o houpačku, dřevěnou kladinu a dvě houpadla ve tvaru žirafy a nosorožce. Na Fučíkově ulici děti najdou nový kolotoč a větší děti se mohou těšit na interaktivní hru simulující námořní bitvu.

Město tak pokračuje v úsilí o zlepšení veřejných prostor pro rodiny s dětmi, přičemž důraz klade nejen na funkčnost, ale i bezpečnost a estetiku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením TSHK

Štítky Hradec Králové, dětské hřiště, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové nechal opravit dětská hřiště. Nové jsou atrakce i dopadové plochy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.