Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Participativní rozpočet Dvora Králové je u konce. Vyhrála překážková tělocvična

Ve čtvrtém ročníku participativního rozpočtu Dvora Králové nad Labem se nejvíce hlasů dočkala veřejná lesní překážková tělocvična. Druhým vítězem je projekt Workout u hasičárny v Žirči. Oba projekty budou realizovány příští rok díky podpoře místních obyvatel.

Čtvrtý ročník participativního rozpočtu města Dvůr Králové nad Labem, pod názvem Měníme spolu Dvůr, skončil úspěšně. Nejvíce hlasů získala veřejná lesní překážková (OCR) tělocvična, která bude otevřena pro všechny věkové kategorie.

„Děkujeme všem hlasujícím za podporu. Jsme rádi, že se občané aktivně zapojují do rozvoje našeho města a volí projekty, které přinášejí hodnotu pro všechny,“ uvedla navrhovatelka projektu Kateřina Sekyrková.

Druhým vítězem se stal projekt Workout u hasičárny v Žirči. Tento workout bude sloužit nejen mladým hasičům při jejich přípravě, ale také veřejnosti, která si může zacvičit v profesionálně vybaveném prostředí. Podle návrhů místních iniciátorů přispěje tento projekt k lepší fyzické připravenosti a komunitnímu duchu.

Do třetího místa se dostal Streetball Zboží s 39 hlasy, následuje Hřiště pro všechny s 22 hlasy a Autobusová zastávka Tyršova s 21 hlasy. V hlasování se zúčastnilo celkem 338 občanů, přičemž mnoho z nich využilo možnost hlasovat pouze kladně nebo záporně pro vybrané projekty.

Projekt veřejné lesní překážkové tělocvičny bude veřejně přístupný po celý rok a nabízí různé překážky pro sportovní vyžití.

„Je potěšující vidět, že občané mají zájem o rozvoj sportovních aktivit ve městě. Tyto projekty nejenže podporují zdravý životní styl, ale také posilují komunitní vazby mezi obyvateli,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí radnice Miroslava Kameníková.  

Výsledky participativního rozpočtu budou předloženy Radě města Dvůr Králové nad Labem, která zajistí jejich realizaci v souladu s pravidly. Letos se do rozpočtu zapojilo pět projektů, které byly posouzeny jako nejrealističtější a nejpřínosnější pro město.

Participativní rozpočet je důležitým nástrojem, který umožňuje obyvatelům přímo ovlivňovat rozvoj svého města. Letos opět ukázal, že spoluprací a společným úsilím lze dosáhnout významných zlepšení, která přinesou prospěch všem členům komunity.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, rozpočet, projekt, Žireč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Participativní rozpočet Dvora Králové je u konce. Vyhrála překážková tělocvična  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.