Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Náchod bojuje proti přemnožení hlodavců. Nekrmte je, vyzývá radnice

V Náchodě roste počet hlodavců, zejména potkanů a myší. Město tak čelí zdravotním a hygienickým rizikům. Jak můžeme přispět k řešení tohoto problému? Vyhnout se krmení těchto škůdců.

„V poslední době bylo zaznamenáno zvýšené množství potkanů a myší v různých částech Náchoda. Tento problém představuje vážné hygienické riziko a jeho řešení je nákladné,“ uvádí na webu města mluvčí radnice Nina Adlof.

Deratizace sama o sobě nestačí, důležité je, aby se občané zapojili a přispěli k tomu, aby hlodavci neměli ideální podmínky k množení, tvrdí město.

Je několik kroků, jak můžeme pomoci. „Nekrmte toulavá zvířata a nenechávejte krmivo pro kočky venku. Dále se vyvarujte pohazování zbytků jídla kolem popelnic a nesplachujte potraviny do WC, jelikož to poskytuje hlodavcům snadný přístup k potravě v kanalizaci,“ dodává mluvčí.

Hlodavci se pohybují po širokém území, přičemž jeden pár dokáže za rok přivést na svět až 100 mláďat. Mírnější zimy jejich populaci ještě více podporují. Udržení čistoty a dodržování těchto pravidel může výrazně přispět k bezpečnějšímu a zdravějšímu městu.

Ohodnoť článek

Štítky hlodavci, Náchod, radnice, podkan, myš, deratizace, krmení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchod bojuje proti přemnožení hlodavců. Nekrmte je, vyzývá radnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.