Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Hradec byl všude dřív, dobře bruslil, tři body si zasloužil, uznal trenér Plzně

Přes tři tisíce diváků sledovalo na hradeckém zimním stadionu marné tažení Plzně, kterou Hradec Králové přehrál v 7. kole extraligy 4:0 a odlepil se z poslední příčky tabulky.

Plzeň nastoupila do zápasu s taktikou vyčkávání, ale domácí od samého začátku měli smůlu. Už po minutě hry se Pavlík dostal k dorážce a rozjel souboj, ve kterém se Hradec snažil marně procházet skrz plzeňskou obranu a čekat na příležitosti. Ani první přesilovka Plzni nepomohla, ale ke konci úvodní třetiny obránci dvakrát udeřili. Kalina využil parádního přečíslení po nahrávce od Dmowského a těsně před koncem třetiny Pláněk krásně zavěsil po přihrávce od Šťastného.

Plzeň se trápila i po pauze, a už 23 vteřin po začátku druhé třetiny inkasovali další gól z dorážky Jergla, který tímto momentem oslavil svůj 200. bod v extralize. Hosté si na soupeřovu bránu moc netroufali, do poloviny zápasu poslali jen šest střel.

Ani dvě přesilovky je nerozparádily. Naopak, v té druhé mohl skórovat Pavlík a Hrenák chvíli před tím zasahoval proti volnému McCormackovi. Mountfield si musel trochu oddechnout jen po chybě Perreta, ale Škorvánek byl v bráně stále neprůstřelný.

Velmi cool gesto fair play předvedl plzeňský útočník Lalancette, který při svém prvním návratu na led bývalého klubu odvolal trest pro Perreta. I díky tomu mohl Mountfield ve 47. minutě přidat další gól. Obránce Freibergs z dálky přesně vypálil do rohu a navýšil skóre na 4:0.

Ve třetí třetině měli Plzeňáci největší šanci na prolomení nuly, soupeře přestříleli, ale ani Hauser, ani Lev si na slovenského brankáře nepřišli. Škorvánek tak zaznamenal první výhru v české extralize a rovnou i čisté konto!

Slovenský gólman Stanislav Škorvánek vychytal své první čisté konto v české nejvyšší soutěži. "Dlouho jsem nevyhrál, ani v přípravě, ani v soutěži. Určitě je to pro mě povzbuzení a už bylo načase. Já i celý tým jsme cítili, že to chceme zlomit a vyhrát zápas s nějakým lepším skóre. To se nám podařilo a věřím, že se od toho odrazíme," řekl novinářům Stanislav Škorvánek po zápase. 

I hodnocení domácího trenéra Tomáš Hamary bylo pozitivní. "Do zápasu jsme dobře vstoupili, i když bylo ještě vidět, že nás trápí koncovka. Strašně nám pomohly dva góly na konci první třetiny, které nás uklidnily a hrálo se nám daleko líp. Ve druhé třetině jsme perfektně ubránili dvě oslabení a ve třetí už si vedení pohlídali. Jsme strašně rádi za tři body i za to, že jsme nedostali gól," zhodnotil Tomáš Hamara.

Jeho kolega na trenérské lavici Plzně uznal, že Lvi si tři body zasloužili. "Po dvou výhrách jsme si mysleli, že navážeme na výkony z nich, ale Hradec byl od první minuty lepší. Dobře bruslil, byl všude dřív a my jsme si za celý zápas skoro nevytvořili jedinou vyloženou šanci. Domácí zaslouženě vyhráli," přiznal Václav Pletka.

Branky a nahrávky: 18. Kalina (Dmowski, McCormack), 20. Pláněk (Šťastný), 21. Jergl (Tamáši, Perret), 47. Freibergs (Miškář). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Ondráček, Thuma. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3332.

Sestavy:

Hradec Králové: Škorvánek - Blain, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, T. Pavelka, Mudrák - Jergl, Tamáši, Perret - Šťastný, Miškář, R. Pavlík - Estephan, Batna, Dmowski - Pour, Štohanzl, A. Novotný - M. Chalupa. Trenér: T. Martinec.

Plzeň: Hrenák - Zámorský, Rubins, Merežko, Malák, Dujsík, Kvasnička, Piskáček - Lev, Lalancette, Söderlund - Holešinský, Mertl, Matýs - Schleiss, Klepiš, D. Simon - Hauser, T. Urban, Šiler. Trenér: Jandač.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem HCHK

Štítky HCHK, hokej, extraliga, Plzeň, vítězství, Hamara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec byl všude dřív, dobře bruslil, tři body si zasloužil, uznal trenér Plzně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.