Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mladý řidič u Jičína pronásledoval jiné auto a hrozil zbraní

Pětadvacetiletého řidiče z Vrchlabí jičínská policie podezírá z pronásledování a vyhrožování zbraní řidiči jiného auta. Incident se podle policistů odehrál v pátek dopoledne na silnici z Mladé Boleslavi do Jičína. Řidiči v případě odsouzení hrozí za nebezpečné vyhrožování až tři roky vězení a propadnutí plynové pistole.

Incident podle policie začal tím, že dvaapadesátiletý řidič Škody Superb na silnici z Mladé Boleslavi do Jičína předjel pětadvacetiletého řidiče limuzíny Audi A8. Následně mladší řidič začal podle policie řidiče v autě před sebou světly problikávat a jet těsně za ním. „Následně měl tohoto řidiče předjet na plné čáře, zařadit se před něj a začít se svým vozidlem zpomalovat, na což řidič superbu zareagoval gestikulací," uvedla mluvčí policie Lenka Burýšková

Následovalo podle policie další vzájemné předjíždění, při němž mladší řidič v jednom případě náhle zpomalil a když byl na úrovni superbu, tak na něj zamířil zbraň. „Než prý dokončil předjíždění, zbraní prý na řidiče ještě zamával a pomalou jízdou jej přiměl k předjetí," uvedla policie.

Když řidič superbu vjel do Jičína a viděl, že jej řidič v audi stále pronásleduje, zavolal policii. Policisté krátce na to vůz audi vypátrali a jeho řidiče převezli na služebnu. U řidiče zajistili plynovou pistoli včetně zásobníku a čtyř nábojů. Řidič tvrdil, že jde o nedorozumění.

Autoři

Štítky ČR, kriminalita, automobilová, Jičínsko, zbraň, Jičín, policie, Mladá Boleslav, Vrchlabí, Audi, Audi A8, Škoda Superb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladý řidič u Jičína pronásledoval jiné auto a hrozil zbraní  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.