Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

FOTO: Do části Hradecké ulice v Hradci se vrátila dneska doprava

Dneska se pro veřejnost otevřela část Hradecké ulice, konkrétně úsek mezi Studijní a vědeckou knihovnou a ulicí Akademika Heyrovského. Tato změna zlepší přístup k přilehlým obytným domům a univerzitě. Celkové náklady na rekonstrukci přesáhly čtyři miliony korun bez DPH.

Další dopravní změna v Hradci Králové. Ode dneška se studenti a učitelé dostanou lépe k hradecké univerzitě, ale pouze z jedné strany. Otevřel se úsek Hradecké univerzity mezi knihovnou a ulicí Akademika heyrovského. „Těší mě, že se nám podařilo včas dokončit tuto důležitou část stavby,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky pro investice Lukáš Řádek.Původně jsme zamýšleli pouze dílčí opravy, ale rozhodli jsme se pro kompletní rekonstrukci, která zvýší bezpečnost a zlepší komfort pro obyvatele této části města. Vše probíhalo podle plánu a s minimálním dopadem na dopravu. Tato investice je významná pro všechny účastníky provozu, včetně cyklistů a chodců,“ dodal.

Rekonstrukce zahrnovala nejen nový povrch vozovky a vylepšení odvodnění, ale také rozšíření cyklostezek a zlepšení veřejné dopravy díky nové autobusové zastávce. Pro veřejnost bude v pondělí otevřen pouze úsek od knihovny po ulici Akademika Heyrovského.

„Otevření této části Hradecké ulice výrazně zlepší přístup do přilehlých lokalit, i když do Sokolské ulice zatím nebude možné vjet,“ vysvětlil náměstek pro dopravu Miroslav Hloušek. Opravený úsek také usnadní přístup k univerzitě. Vjezd do ulice Akademika Heyrovského bude povolen do dubna příštího roku, poté už nebude možné odbočit směrem ke křižovatce Mileta, a řidiči budou muset využít paralelní ulici 17. listopadu.

Rekonstrukce křižovatky Mileta nadále pokračuje v souladu s harmonogramem. V současné době probíhají práce na podchodech a přeložkách vodovodů, přičemž dokončení podchodu pod Hradeckou ulicí a navazujících cyklostezek se plánuje do konce tohoto roku. Projekt, na němž se podílejí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), Královéhradecký kraj a město Hradec Králové, bude stát zhruba 190 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradecká ulice, doprava, Mileta, Hradec Králové, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Do části Hradecké ulice v Hradci se vrátila dneska doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.