Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Třinec bral zaslouženě tři body, uznal trenér hradeckých Lvů Martinec

Po většinu utkání to byla vyrovnaná partie, jenže na to se historie neptá. Hradečtí Lvi padli v dalším extraligovém utkání. S třineckými Oceláři prohráli 1:4.

V počtu střel si neměli soupeři co vyčítat. Domácí vyslali na hradeckou branku třicet střel, hosté na tu třineckou 29. Až do čtyřicáté minuty svítilo na tabuli nerozhodné skóre, jenže potom se úřadující mistr dostal v přesilovce po trefě Kurovského do vedení. Chvíli poté se do úniku s přesným zakončením dostal Jakub Pour.

Rozhodlo poslední dějství, ve kterém Třinec nasázel do hradecké svatyně tři góly. Přesně pálil Adámek, další přesilovku proměnil Addamo a do prázdné branky pečetil Daňo.   „Myslím si, že jsme si to prohráli vlastními chybami. Ať už to byly vyloučení nebo nedůrazy před brankou. Mrzí nás to, protože to byl důležitý zápas, ale nemůžeme věšet hlavy dolů. V pondělí jdeme znovu do práce a je potřeba se zvednout,“ hodnotí krátce po skončení duelu útočník Jakub Pour. 

Třinečtí potvrdli v zápase roli favorita a šéf domácí lavičky mohl být spokojen. "Já jsem rád, že jsme před domácími fanoušky, ale hlavně po těch třech remízách, po kterých jsme nakonec prohráli, urvali tři body. Pro nás jsou velmi důležité. Důležitá zpráva je také to, že po tom úderu na solar, který jsme inkasovali na konci druhé třetiny, jsem se z toho dokázali dostat a kvalitním výkonem ve třetí třetině jsme to vyrovnané utkání dokázali zlomit. Musím v šatně klukům poděkovat a pogratulovat," zářil po zápase na tiskové konferenci domácí trenér Zdeněk Moták.

O čem přemýšlet má rozhodně hradecký kouč Tomáš Martinec, jeho tým ještě nedokázal v tomto extraligovém ročníku snahu přetavit ve vítězství. "Byl to vyrovnaný zápas. Myslím si, že jsme ho neodehráli vůbec špatně, ale o výsledku rozhodly speciální formace a díky tomu bere Třinec zaslouženě tři body," přiznal Tomáš Martinec.

Branky a nahrávky: 30:23 Kurovský (Kundrátek, Daňo), 44:12 Adámek, 54:57 Addamo (Nestrašil, Marinčin), 56:15 Daňo (Nestrašil, Vrána) - 39:09 Pour.

SESTAVY:

HC Oceláři Třinec

Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Adámek, Jank, Mrtka – Hudáček, Nestrašil, Daňo – Kurovský, Vrána, Cienciala – Addamo, Roman, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – Sikora

Mountfield HK

F. Novotný – Blain, Freibergs, McCormack, Kalina, Pláněk, Pavelka, Mudrák – Batna, Tamáši, Perret – Jergl, Miškář, Pavlík – Šťastný, Estephan, Dmowski – Pour, Štohanzl, A. Novotný – Chalupa

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HCHK

Štítky HCHK, Hradec Králové, hokej, extraliga, Třinec, Oceláři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec bral zaslouženě tři body, uznal trenér hradeckých Lvů Martinec  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.