Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Technické služby začínají zdobit první kruhové objezdy v Hradci Králové květinami

Technické služby města Hradec Králové se pustily do zeleného projektu, který má za cíl ozdobit městský kruhový objezd v ulici Na Okrouhlíku. Tento objezd se dočká výsadby téměř deseti tisíc rostlin.

Projekt začal výsadbou více než 2 300 trvalek, okrasných trav a květin do středu křižovatky. V průběhu následujících týdnů přibyde téměř sedm tisíc cibulovin, včetně tulipánů, okrasných česneků a krokusů, které objezd rozkvetou na jaře.

„Tato úprava kruhového objezdu je jedinečná v rámci města a stane se příkladem pro další podobné projekty,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky Pavel Vrbický (Piráti). Cílem je vytvořit trvalou, ekologicky šetrnou a esteticky přitažlivou úpravu.

Pro zlepšení zadržování vláhy a omezení růstu plevele bylo do objezdu dovezeno 15 tun písku. Tento písčitý mulč se již osvědčil v Malšovicích a zajišťuje, že objezd bude vyžadovat jen minimální údržbu. „Díky výběru vhodných rostlin a použití písčitého mulče bude objezd snadno udržovatelný a přitom krásný,“ dodává ve zprávě Tomáš Pospíšil, ředitel Technických služeb.

Další podobné úpravy plánují Technické služby realizovat na kruhových objezdech po celém městě, s prvními zásahy naplánovanými již na příští rok na okružní křižovatce v Rybově ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMHK

Štítky kruhový objezd, Hradec Králové, květiny, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby začínají zdobit první kruhové objezdy v Hradci Králové květinami  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.