Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Trutnov bourá překážky v ulicích, pomohl projekt Bezbariéra

Město Trutnov podniklo důležitý krok k zlepšení přístupu pro imobilní osoby a maminky s kočárky v centru města. Projekt Bezbariéra, který navrhla Jiřina Volková, umožňuje snadný přístup z Bulharské ulice do podloubí na Slovanském náměstí, čímž odstraňuje jednu z bariér pro lidi s omezenou pohyblivostí.

Projekt Bezbariéra zvítězil ve 1. ročníku Participativního rozpočtu města Trutnova, kde jej obyvatelé města zvolili za nejlepší návrh. Tento projekt překonal další návrhy, včetně nové plastiky slona u výjezdu z města na Hradec Králové nebo pořízení lavičky Václava Havla.

„Hned v prvním ročníku nám občané Trutnova dali opravdu těžký úkol, a to i přesto, že studii rampy jsme v tu chvíli měli již v šuplíku. Jde o stavbu v historickém centru, která navíc vyžaduje přeložky sítí, jež nejsou v majetku města. Vyřešení všech potřebných náležitostí si vyžádalo téměř roční přípravu,“ vysvětluje Michal Rosa, starosta města Trutnova, a dodává, že „tímto místem, na které se dívám z okna své kanceláře, denně prochází stovky lidí. Jsem rád, že tato bariéra, která komplikovala průchod seniorům, rodičům s kočárky a vozíčkářům, z centra města zmizí.

Ve čtvrtek 26. září začne přeložka sítí společnosti ČEZ, a. s., a od pondělí 30. září pak začne samotná realizace projektu. Nový vstup do podloubí bude tvořen schody z pískovce do půlkruhu a rampa se zábradlím podél stávající budovy. „Projekt jsme konzultovali s památkáři, aby vzhledově zapadl do okolního prostoru a zároveň plnil svoji funkci a potřebné normy. Během stavby bude v místě omezený průchod pro pěší. Prosíme všechny, aby dbali vyšší pozornosti při pohybu v okolí stavby,“ doplňuje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov. Hotovo bude do poloviny listopadu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Trutnov

Štítky Bezbariéra, Trutnov, parcipativní, rozpočet, peníze, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov bourá překážky v ulicích, pomohl projekt Bezbariéra  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.