Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Lidé mají poslední pár dní na hlasování v participativním rozpočtu Dvora Králové

Dvůr Králové nad Labem se rozhoduje, jak změnit město k lepšímu v rámci již čtvrtého ročníku participativního rozpočtu pod názvem „Měníme spolu Dvůr“. Hlasování začalo 16. září a občané mají možnost do 30. září vybírat z pěti projektů, které mohou získat část z vyhrazeného 1 milionu korun.

Mezi návrhy patří nové workoutové hřiště u hasičárny v Žirči, streetballové hřiště v Zboží, modernizace autobusové zastávky na Tyršově ulici, univerzální hřiště pro všechny i lesní překážková tělocvična.

Hlasování se koná výhradně elektronicky na oficiálních stránkách participativního rozpočtu, a to prostřednictvím speciálního formuláře. „Občané mohou při hlasování použít dva kladné hlasy a jeden negativní, přičemž jeden kladný hlas může směřovat na jeden projekt,“ vysvětluje na webu města mluvčí Jan Skalický z městského úřadu.

Registrace ke hlasování vyžaduje zadání osobních údajů jako jméno, adresa, datum narození a telefonní číslo, které může město ověřit přes matriku. Po registraci je hlasujícím zaslán unikátní SMS kód, který slouží k ověření identity a je platný až do vyčerpání hlasů nebo do konce hlasování.

Pro občany, kteří nemají možnost hlasovat online, je připravena asistence v Městském informačním centru nebo na oddělení vztahů k veřejnosti Městského úřadu Dvůr Králové nad Labem, kde mohou využít služební počítače. Je nutné mít při osobní návštěvě s sebou mobilní telefon pro příjem ověřovacího SMS kódu.

Všichni účastníci hlasování by měli mít na paměti, že některé starší internetové prohlížeče jako Internet Explorer 11 nemusí hlasovací rozhraní správně zobrazovat, proto doporučujeme použití modernějších prohlížečů jako Chrome, Mozilla Firefox nebo MS Edge.

„Nezapomeňte, že každý hlas má vliv na to, jaké projekty budou v Dvoře Králové nad Labem realizovány,“ dodává Skalický. Zapojte se do rozhodovacího procesu a pomozte formovat město podle vašich představ!

Ohodnoť článek

Foto se svolením MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, rozpočet, projekt, Jan Skalický, Žireč, Mozilla Firefox, Internet Explorer 11

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mají poslední pár dní na hlasování v participativním rozpočtu Dvora Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.