Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Těžká technika pracuje v areálu hradecké nemocnice na přístavbě onkologie

Těžká technika najela do areálu hradecké nemocnice. Začala tady přístavba Pavilonu profesora Bašteckého, kde sídlí Klinika onkologie a radioterapie a IV. interní hematologická klinika

Stavbaři v areálu Fakultní nemocnice Hradec Králové začali s pracemi na vybudování přístavby Pavilonu profesora Bašteckého. Náklady se odhadují na 256 milionů korun včetně daně a hotovo by mělo být v březnu 2026.

Přístvavba by měla umožnit další rozvoj komplexní onkologické a hematoonkologické léčby. Novinka navýší kapacitu denních stacionářů, přinese novou centrální přípravnu cytostatik a dalších protinádorových farmak, včetně nových skladovacích prostor, počítá také s modernizací přístrojového vybavení, které specialisté používají k vyšetření a léčbě pacientů.

Fakultní nemocnice získala na projekt nazvaný „Rozvoj hematoonkologické a onkologické péče ve FN Hradec Králové“ téměř 218 milionů korun z Evropské unie, konkrétně z nástroje pro oživení a odolnost prostřednictvím Národního plánu obnovy ČR.

Staveniště bylo předáno v polovině července, od té doby stavbaři provedli některé nutné přípravné práce, hlavní stavební činnost začne na přelomu září a října a bude pokračovat až do roku 2026,“ uvedl provozně technický náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové Zdeněk Chaloupka. 

Stavební práce znamenají omezení pro chodce, ale také pacienty. Během úpravy prostor ambulantních provozů v 1. a 2. nadzemním podlaží v Pavilonu profesora Bašteckého dojde od dubna 2025 do července 2025 k přesunu onkologických ambulancí a stacionáře do náhradních prostor, od dubna 2025 až do března 2026 budou přesunuty také hematologické ambulance a stacionář.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem FNHK

Štítky pavilon, FNHK, Hradec Králové, zdraví, přístavba, ĆR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžká technika pracuje v areálu hradecké nemocnice na přístavbě onkologie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.