Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Obcím zasaženým povodněmi město Dvůr Králové pošle sto tisíc korun

Významná část České republiky čelí následkům velkých povodní. Nejvíce jsou zasaženy oblasti Jesenicka a Šumperska, kde mnoho rodin přišlo o domovy. I proto se radnice ve Dvoře Králové rozhodla, že podpoří čtyři tamní obce.

V posledních dnech zasáhly severní Moravu rozsáhlé povodně, které zanechaly škody za stovky milionů korun. Jesenicko a Šumpersko jsou mezi nejvíce postiženými oblastmi, kde řada rodin přišla o své domovy a majetek.

V reakci na tuto katastrofu se Dvůr Králové nad Labem rozhodl poskytnout finanční pomoc. „Nemůžeme zůstat stranou, když naše republika čelí takovým výzvám," uvedl v tiskové zprávě starosta Jan Jarolím. Město daruje Hanušovicím, Litovli, Bohdíkovu a Rudě nad Moravou shodně 100 tisíc korun. Rozhodnutí padlo na mimořádné schůzi radních v pátek.

Podle zákona o obcích mohou radní darovat maximálně 100 tisíc korun jedné osobě či entitě ročně, což město využilo k okamžité pomoci. Dále jsou organizovány materiální sbírky, jakými jsou například akce Diakonie ČCE a skautského střediska Zvičina, které cílí na další pomoc potřebným.

Občané mohou přispívat prostřednictvím transparentních účtů mnoha organizací, včetně Českého červeného kříže a Charity ČR. „Děkujeme všem, kteří projevili solidaritu a podpořili ty, kteří to nyní nejvíce potřebují," doplnil starosta.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MUDK

Štítky Dvůr Králové nad Labem, povodeň, Česko, okres Šumperk, okres Jeseník, Severní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obcím zasaženým povodněmi město Dvůr Králové pošle sto tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.