Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Hasiči z Královéhradeckého kraje vyráží pomoci zaplavenému Bohumínu

Největší škody po povodních jsou nyní v Moravskoslezském kraji a právě tam zamířil ráno tým šestnácti hasičů z Královéhradeckého kraje technicky specializovaný primárně na velkoobjemové čerpání vody.

Hasiči z Královéhradeckého kraje by měli pomáhat v Bohumíně. Do oblasti vyrazili s mobilní čerpací stanicí SIGMA 400 a čerpacím kontejnerem Hytrans Fire System SOMATI s hydraulicky poháněným čerpadlem. Součástí je i další doprovodná technika.

Výkon hydraulicky poháněného čerpadla SOMATI může být až 4500 až 8000 l/min, modul je složen z čerpacího kontejneru a přívěsů s hadicovým vedením. Využívá se nejenom pro velkoobjemové čerpání, ale také pro dálkovou dopravu vody.

Mobilní čerpací stanice SIGMA 400 je pak velkoobjemové čerpadlo určené k odčerpávání vody z velkých zatopených prostor a tam, kde je požadován velký čerpací průtok bez možnosti nasazení elektrických čerpadel. Tvoří ho čerpací kontejner a nákladní přívěs s příslušenstvím. Už několikrát byla SIGMA nasazena při povodních nejen na území České republiky, ale i v rámci mezinárodní výpomoci při odstranění následků povodní ve Francii v roce 2003.

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem HZS Královéhradeckého kraje

Štítky HZS, hasič, pomoc, Bohumín, povodeň, voda, ČR, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči z Královéhradeckého kraje vyráží pomoci zaplavenému Bohumínu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.