Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Hradec hledá vánoční strom pro Velké náměstí. Letos by mohl stát na novém místě

I když do Vánoc zbývá ještě více než sto dní, přípravy na slavnostní osvětlení města Hradec Králové už začaly. Magistrát vyzývá občany, aby pomohli vybrat nejkrásnější vánoční stromy pro Velké a Masarykovo náměstí.

„Ideálními kandidáty jsou smrky, jedle a douglasky, které dosahují výšky 18 až 20 metrů,“ uvádí Technické služby Hradec Králové na svém webu. Stromy by měly být zdravé, s pravidelným větvením a bez viditelných poškození. Důležitá je i snadná dostupnost pro těžkou techniku, která zajistí bezpečnou přepravu stromu. 

Město zaručuje šetrné kácení bez zbytečného poškozování pozemku. Po odstranění stromu je možné na žádost provést odfrézování pařezu a nabídnout palivové dřevo jako kompenzaci. 

V minulém roce zdobil Velké náměstí patnáctimetrový smrk, který poskytl soukromý dárce z Předměřic nad Labem. Opět je ukotvený v prostoru pod Bílou věží. Shodou okolností mělo loni Masarykovo náměstí také patnáctimetrový smrk. Ten sem zaměstnanci technických služeb převezli z městských lesů. 

Radnice v Hradci Králové letos nechala připravit nové ukotvení, které je od toho starého vzdáleno zhruba 40 metrů. Nachází se ve spodní části náměstí před starou radnicí a u ulice V Kopečku. 

Pokud máte na svém pozemku strom, který by mohl být vánoční ozdobou náměstí, neváhejte nás kontaktovat na infolince 495 402 644, nebo nám napište na email info@tshk.cz. Těšíme se na vaše návrhy a společně se podívejme na to, jak v Hradci Králové rozzáříme vánoční období. 

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, vánoční stromek, smrk, strom, Předměřice nad Labem, Bílá věž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec hledá vánoční strom pro Velké náměstí. Letos by mohl stát na novém místě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.