Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Hasiči zachraňovali trojici dětí z řeky v Broumově. Za nezodpovědné chování hrozí pokuta

Mluví se o tom prakticky všude. I přesto se najdou lidé, kteří chtějí sílu vody vyzkoušet na vlastní kůži. Pozorování rozvodněné Stěnavy přímo z břehu v Broumově přišlo jako dobrý nápad trojici dětí. Jeden chlapec a dvě dívky přežili jen díky rychlé pomoci. Nyní jim hrozí až stotisícová pokuta.

Skupinka špatně vyhodnotila situaci a silný proud je strhl přímo do rozvodněné řeky. Naštěstí se zachytili větví stromu, plotu a také zábradlí. Přežili jen díky tomu, že se jim podařilo vydržet do příjezdu záchranářů a hasičů.

„Hasiči, uvázaní lanem a jištění kolegy, postupně každého z nich popadli a vší silou se je snažili dostat z rozbouřeného toku řeky. Díky koordinované práci všech složek integrovaného záchranného systému se podařilo mladistvé zachránit,“ uvádí na webu policejní mluvčí Martina Jandová.

Na břehu si je převzala záchranná služba. Dívky pro jistotu převezli do nemocnice, chlapce následně předali do péče rodičům.

Za nezodpovědné chování hrozí stotisícová pokuta

Samozvaní hrdinové si neuvědomují, že za své chování mohou být pokutováni. Podle policejní mluvčí Ivy Kormošové se částka může vyšplhat až na sto tisíc korun. „Tito lidé porušují zákaz. A to ve chvíli, kdy je na řece vyhlášen druhý nebo třetí povodňový stav,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu Kormošová.

Podobné nezodpovědné chování dnes záchranáři a policisté řešili také v sousedních Pardubicích. Žena na elektrokoloběžce nerespektovala uzávěru a vjela do jeden a půl metru hluboké vody. Ačkoliv se ji podařilo zachránit, koloběžku už asi nikdy neuvidí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hasiči zachraňovali trojici dětí z řeky v Broumově. Za nezodpovědné chování hrozí pokuta  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.