Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Vyhněte se jízdě vlakem, radí České dráhy. Počasí komplikuje dopravu na železnici

Kvůli extrémním srážkám a nepříznivým povětrnostním podmínkám dochází na české železnici k vážným komplikacím. Popadané stromy a sesunutá zemina na trati způsobily během včerejšího dne celkem osm incidentů, při kterých vlaky Českých drah narazily do překážek. Dalších šest vlaků bylo schopno zastavit včas a bezpečně. Naštěstí, při žádném z těchto incidentů nedošlo ke zranění.

"Situace na tratích se může v průběhu víkendu ještě zhoršit, proto České dráhy vyzývají cestující, aby, pokud to není nezbytně nutné, své cesty vlakem na sobotu a neděli odložili," napsal v tiskové zprávě mluvčí Českých drah Filip Medelský. Správa železnic, správce železniční infrastruktury, varuje, že v případě pokračování nepříznivého počasí bude nucena uzavřít některé úseky.

Provozní i další zaměstnanci Českých drah jsou v pohotovosti a připraveni pomoci cestujícím při řešení mimořádných událostí. Aktuální informace o provozu vlaků a možných omezeních najdete na webu www.cd.cz/omezeniprovozu, v mobilní aplikaci Můj vlak nebo na sociální síti X. Pro detailní informace o trasech a uzavírkách lze využít i aplikaci Datel Správy železnic.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením HZS Královéhradeckého kraje

Štítky České dráhy, Správa železnic, X

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhněte se jízdě vlakem, radí České dráhy. Počasí komplikuje dopravu na železnici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.