Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Labe ve Špindlerově Mýně se drží v korytě, na hřebenech Krkonoš sněží

Nejhorší situace v Královéhradeckém kraji po současných deštích je v podhůří Krkonoš, kde stoupá hladina Labe. Na Labské pod Špindlerovým Mlýnem platí třetí stupeň povodňové aktivity.

Na hřebenech Krkonoš aktuálně sněží. V těch nižních polohách v našich nejvyšších horách spadlo od pátku přes 110 milimetrů dešťových srážek. Labe je ve Špindlerově Mlýně je na třetím stupni povodňové aktivity. V noci v řece, která se stále drží ve svém korytě, protékalo padesát kubíků vody, teď dopoledne už je to víc než devadesát. Pravidelně se tady schází povodňová komise. Podle starosty Martina Jandury je situace pod kontrolou, všichni vědí co mají dělat, zároveň všichni doufají, že nebude potřeba přistoupit k evakuaci osob.

Do hor najíždějí od pátku víkendoví hosté. Spousta z nich ale své pobyty zrušila. Záchranáři apelují na všechny, kdo do hor přijel, aby sledovali situaci, zbytečně neriskovali a aby také omezili povodňovou turistiku. Aby si zvedlé toky nejezdili točit a fotit. Často právě takoví lidé komplikují zásahy záchranných složek a sami se ocitají v nebezpečné situaci.

V součsné době platí v povodí Labe deset třetích povodňových stupňů, sedm druhých, na dvaceti dvou místech je vyhlášen první stupeň povodňové aktivity. Druhé stpně platí na Úpě v Horním Starém Městě a na Labi ve Vestřevi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem Humlnet

Štítky HZS, strom, nehoda, voda, hladina, povodňový, řeka, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Labe ve Špindlerově Mýně se drží v korytě, na hřebenech Krkonoš sněží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.