Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Autobusová točna se v Trutnově změní k nepoznání

Trutnov připravil projekt na opravu točny ve Lhotě. Autobusy MHD se budou už brzy otáček v kompletně přeměněném prostoru. Pro cestující to bude znamenat bezpečnější nástupiště, nové veřejné osvětlení i moderní mobiliář.

Proměna už je za dveřmi, začne ve druhé polovině září. Denně sem zajíždí víc než 10 spojů. „Současný stav tohoto prostoru je nevyhovující. Oprava zvýší bezpečnost pro všechny uživatele. Řidiči budou mít k dispozici lepší podmínky pro manévrování a cestující budou na spoje čekat na příjemné moderní zastávce, která nabídne bezbariérový přístup, přístřeší před deštěm či sluncem, lavičku a další prvky,“ popisuje v tiskové zprávě města Michal Rosa, starosta města Trutnova, a dodává, že „přestože jde primárně o dopravní stavbu, přistupujeme k tomuto místu jako k veřejnému prostranství, které může plnit v této městské části i jiné funkce. To se pochopitelně odráží i v investičních nákladech.“

Proměna prostoru za více než osm milionů začne 23. září. Součástí projektu je nová zpevněná plocha pro autobusy, příprava kanalizačního řadu pod plochou, nové nástupiště, veřejné osvětlení, lavička a další mobiliář. Hotovo by mělo být do konce roku. Během oprav budou autobusy stavět na zastávce Lhota, kulturní dům, a otáčet se budou v místě křižovatky ulic Bezděkovská a Markoušovická. „Práce se neobejdou bez dopravních omezení v této lokalitě, proto všechny řidiče prosíme o zvýšenou pozornost a trpělivost při průjezdu. Odměnou bude bezpečný nástupní prostor pro cestující,“ doplňuje David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Trutnov

Štítky točna, Trutnov, autobus, doprava, rekonstrukce, proměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusová točna se v Trutnově změní k nepoznání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.