Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Vrchlickou ulici v Hořicích zaplavují odpadky. Situaci na soukromém pozemku chce řešit město

Městský úřad v Hořicích zasáhne proti dlouhodobému problému s nahromaděným odpadem ve Vrchlického ulici. Po opakovaných neúspěšných pokusech o nápravu situace s majitelem nemovitosti úřad nyní přistupuje k rozsáhlejšímu řešení zahrnujícím více zákonných opatření.

Začátkem září provedli zaměstnanci z odborů Životního prostředí, Stavebního úřadu, Přestupkového úseku a Dopravy společnou kontrolu a protokolární šetření přímo na místě. Připojil se i pracovník krajské hygienické stanice, což zdůrazňuje multidisciplinární přístup úřadu k řešení situace.

„V rámci této akce byli spolumajitelé nemovitosti seznámeni s důvody návštěvy úřadu a byly jim představeny další kroky, které směřují k úplnému odklizení odpadu,“ uvedl na webu města Dominik Palm z tamní radnice.

Díky nedávným legislativním změnám v zákoně o odpadech, včetně úpravy definice odpadu, má městský úřad nyní lepší možnosti zasáhnout.

Detaily o probíhajících řízeních nemohou být veřejně sdíleny, aby nebyla porušena práva dotčených osob. Městský úřad však zdůrazňuje, že je odhodlán řešit tento problém systematicky a důsledně, aby se obdobné situace v budoucnu neopakovaly.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Hořice

Štítky Hořice, radnice, odpad, odpadky, pozemek, krajská hygienická stanice, Palm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrchlickou ulici v Hořicích zaplavují odpadky. Situaci na soukromém pozemku chce řešit město  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.