Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Špindlerův Mlýn zve do bezkouřové budoucnosti s novým městským mobiliářem

Špindlerův Mlýn, jedno z nejvýznamnějších horských středisek v České republice, přijalo ambiciózní projekt "Město bez kouře". Cílem je nejen motivovat místní obyvatele a turisty ke zdravějšímu životnímu stylu, ale také kultivovat veřejný prostor novým městským mobiliářem.

Podle starosty Martina Jandury, projekt přináší nejen estetické zlepšení, ale i podporu pro ty, kdo se snaží omezit či úplně zanechat kouření. „Chceme chránit horské klima, které je pro naše město tak charakteristické, a zároveň poskytnout lidem prostředí, které podporuje zdraví," uvedl v tiskové zprávě Jandura.

Mezi hlavní novinky patří netradiční sedací prvky, jejichž design připomíná balvany. Autorkou návrhu je Júlia Fruzsina Fülöp, jejíž práce skloubila keramiku, produktový design a sochařství do forem, které se přirozeně doplňují s krkonošskou krajinou. Kromě toho byly instalovány nové lavičky a odpadkové koše, které doplňují celkový estetický dojem.

Další významnou novinkou je zřízení výchozího bodu pro nově plánovanou vyhlídkovou stezku u umělecké instalace Andělských křídel. Tato atrakce slouží nejen jako ideální místo pro fotografování, ale také jako startovní bod pro novou turistickou trasu, která se stane součástí historické Harrachovy cesty.

Projekt "Město bez kouře" ukazuje, jak moderní urbanismus může přispět nejen k estetice města, ale i k zlepšení zdraví a kvality života jeho obyvatel.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Benes Consulting Group

Štítky Špindlerův Mlýn, nábytek, projekt, Česko, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Špindlerův Mlýn zve do bezkouřové budoucnosti s novým městským mobiliářem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.