Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

VIDEO: V pondělí se otevře obchvat Jaroměře. První auta se po něm projedou už dopoledne

Po dvou letech od zahájení stavby Ředitelství silnic a dálnic otevře obchvat Jaroměře na Náchodsku. První vozidla se po něm projedou už v pondělí 9. září v deset hodin dopoledne. Obchvat má ulevit především Jaroměři, přes kterou proudí tranzitní doprava do Polska a na Trutnovsko. Jak obchvat v současné době vypadá? Podívejte se na video z ptačí perspektivy.

Nová silnice začínající u kruhového objezdu na konci současné dálnice D11 navede dopravu kolem Jaroměřského rybníka, Čáslavky, Dolan, Svinišťan až do Velkého Třebešova, kde se napojí na současnou silnici.

Po současném tahu vedoucím centrem Jaroměře projíždí denně zhruba 15 tisíc vozidel. Velká část z nich nově nebude muset do města vůbec zajíždět, čímž by se mělo ulevit hlavně místním. Ve špičkách se na průtahu tvoří dlouhé kolony.

Nová silnice měří 6,6 kilometru a obchvat města bude tvořit společně s částí dálnice D11. Ředitelství silnic a dálnic za ni zaplatilo 688 milionů korun bez daně.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ŘSD

Štítky Jaroměř, okres Náchod, silnice, dálnice D11, doprava, Ředitelství silnic a dálnic, Dolany, YouTube, Svinišťany, Velký Třebešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: V pondělí se otevře obchvat Jaroměře. První auta se po něm projedou už dopoledne  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.