Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Součástí pohádkového festivalu bude letos poprvé i Technický park

Oblíbený festival Jičín-město pohádky, který každoročně přivítá desetitisíce návštěvníků z celé České republiky, letos otevře své brány s tématem „Věda děda vševěda“. V rámci této tématiky se Masarykovo divadlo promění v Technický park plný inovací a vědeckých pokusů.

Od 12. září 2024 zde návštěvníci objeví svět moderních technologií. Čeká na ně virtuální realita, 3D tisk, roboty, programovací workshopy a mnoho dalšího. „Velkým lákadlem bude herna a výstava LEGA, kde se představí modely Technic, obří stavby, horská dráha a tematika Star Wars,“ napsala Hradecké Drbně Adéla Slezáková, mluvčí společnosti Microrisc, která Technický park připravuje

Nejen že festival přinese zábavu pro celou rodinu, ale také umožní návštěvníkům nahlédnout do světa vědy prostřednictvím experimentů vědecko-zábavního centra iQLANDIA a ukázek technických škol z regionu. Kromě technických atrakcí bude v parku k vidění i výstava dětských výtvarných prací z celé republiky.

Festival Jičín – město pohádky se koná 11.–15. září 2024 a přivítá všechny vědce, zvědavce, čaroděje a dobroděje. Letos se Jičín promění v magické centrum divů a kouzel, kde se snoubí věda s fantazií.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Jičín

Štítky festival, Jičín, Česko, Lego, výstava, Star Wars, MICRORISC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Součástí pohádkového festivalu bude letos poprvé i Technický park  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.