Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Pár týdnů po propuštění z vězení muž okradl seniorku o 30 tisíc korun

Úpická policie rychle vyřešila podvod s platební kartou. Seniorce, která chtěla pomoc, zmizely z účtu desítky tisíc korun.

Ve městě Úpice se nedávno odehrál podvod, který znovu otevřel otázku důvěry mezi lidmi. Osmasedmdesátiletá místní obyvatelka byla okradena při zdánlivě nevinné žádosti o pomoc. Muž, který ji oslovil na cestě do domova důchodců, jí nabídl asistenci s nákupem. Následně si vydobyl její důvěru natolik, že ho pozvala do svého bytu.

„Důvěřivost seniorce však přinesla velké zklamání. Požádala muže, aby jí z bankomatu vybral čtyři tisíce korun,“ popsala novinářům okolnosti případu mluvčí policie Šárka Pižlová. On sice splnil její přání, ale zároveň si bez jejího vědomí připsal na účet dalších třicet tisíc. Všechno se odehrálo poté, co mu svěřila svou platební kartu i s PIN kódem.

Policisté z Úpice nezaháleli a podezřelého muže, čtyřiatřicetiletého recidivistu s osmiletou minulostí ve vězení, se podařilo dopadnout. Nedlouho po jeho posledním propuštění ho nyní čeká další řízení. Za přečin podvodu mu hrozí až dva roky vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky věznice, podvod, Úpice, důvěra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pár týdnů po propuštění z vězení muž okradl seniorku o 30 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.