Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Hradec Králové má nejoblíbenější interaktivní hřiště na východě Čech

Ve městě Hradec Králové přibyla nová atrakce pro děti i dospělé. Od loňského roku slouží na Moravském Předměstí interaktivní hřiště U Lachtana, které se rychle stalo nejoblíbenějším místem pro aktivní zábavu. Během roku si zde návštěvníci vyzkoušeli více než 1470 her, a z toho přes 42 procent her bylo dohráno od začátku do konce. Toto činí hřiště nejvíce navštěvovaným a s nejvyšším počtem dohraných her ve východních Čechách.

„Uživatelé hřiště U Lachtana mohou prostřednictvím speciální mobilní aplikace prozkoumávat různé herní scénáře, což poskytuje nejen zábavu, ale i nové vzdělávací možnosti. Například vzdělávací kvízy a otázky lze snadno integrovat do hry, což dělá z hřiště ideální prostor pro školní využití,“ uvádí v tiskové zprávě hradecký náměstek Pavel Vrbický.

Nejen že se interaktivní hřiště U Lachtana těší velké popularitě mezi rodinami a školami, ale stalo se i místem setkávání komunity. Nejoblíbenější hrou posledního měsíce byla "Hledání pokladu“. A to zejména o víkendu. V srpnu a dubnu byla aktivita na hřišti nejvyšší, což svědčí o jeho stálém přitažlivosti.

Radnice plánuje rozšíření konceptu interaktivních hřišť do dalších částí města a přímo na školní hřiště. „Tato iniciativa má potenciál nejen rozšířit nabídku aktivního vzdělávání, ale i podpořit fyzickou aktivitu a společenskou interakci mezi dětmi a dospělými,“ uvádí ve zprávě zástupce iHřiště František Bican. A dodává, že učení a hra v pohybu jsou klíčové pro podporu zdravého rozvoje mladé generace.

V Hradci Králové se tak otevírá nová kapitola ve využívání veřejných prostorů, kde moderní technologie slouží k podpoře fyzické aktivity a společenského života.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMHK

Štítky Hradec Králové, Česko, Pavel Vrbický, František Bican

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové má nejoblíbenější interaktivní hřiště na východě Čech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.