Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Galerie moderního umění v Hradci Králové představuje nové výstavy a pokračuje v projektu Karla Tutsche

Galerie moderního umění v Hradci Králové (GMU) otevírá novou kapitolu v nabídce kulturních zážitků pro milovníky umění. Ve čtvrtek 5. září v 18:00 se koná vernisáž dvou výstav, které představí díla Jiřího Načeradského a Gabriely Slaninkové.

Jiří Načeradský, známý pro svůj absurdní sarkasmus a groteskní vyjádření, bude mít v Kabinetu sběratele expozici svých děl na papíře, která se soustředí na období 1965 až 1994. Téměř 100 prací odhaluje hloubku jeho tvorby, charakteristickou gestickou syrovostí a expresivitou.

„Malba i kresba jsou pro Načeradského hrou, která v průběhu let prošla mnoha poměrně radikálními proměnami,“ uvedla v tiskové zprávě kurátorka Petra Příkazská.

Souběžně s touto výstavou Galerie Na bidýlku II uvádí díla Gabriely Slaninkové, mladé umělkyně, jejíž práce poutají dynamickým stylem a barevnou harmonií. Její výstava "Spojení" zkoumá lidskou existenci a interakce ve světě moderních technologií, s mobilními zařízeními jako častými rekvizitami v jejích dílech.

Obě tyto výstavy jsou součástí širšího projektu "Jak sbírat umění: příběh Karla Tutsche", který pokračuje až do 12. října 2025. Tento projekt není jen výstavou, ale i edukativním pohledem na sběratelství a umění jako takové, představujíc klíčové momenty z Tutschova života a jeho přístupy k budování jedné z nejvýznamnějších uměleckých sbírek v regionu.

Ohodnoť článek

Foto se svolením GMU

Štítky výstava, projekt, Galerie moderního umění v Hradci Králové, Jiří Načeradský, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerie moderního umění v Hradci Králové představuje nové výstavy a pokračuje v projektu Karla Tutsche  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.