Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Policista v civilu zastavil zloděje. Ten se pokusil utéct z obchodu bez placení

První den září se nesl ve znamení hrdinství pro jednoho z policistů, který během svého volna zasáhl proti zloději v obchodě. Incident se odehrál, když šestadvacetiletý muž vyběhl z obchodu s nezaplaceným zbožím. Policista, který byl v tu chvíli s rodinou na parkovišti, rychle zasáhl.

Neváhaje, přistoupil k podezřelému, představil se a požadoval po něm totožnost. Místo aby uposlechl, muž se pokusil utéct, ale byl policistou po krátkém pronásledování dopaden. K zajištění muže a zabránění jeho dalšímu útěku policista použil donucovací prostředky. Po zadržení se muž přiznal.

„Policisté se často setkávají s různými výzvami, a to i mimo službu. Je důležité, jak pohotově a správně dokážou reagovat," řekl v tiskové zprávě Radek Kolc, ředitel územního odboru Trutnov

Petr Sehnoutka, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje, připomíná, že policisté jsou často konfrontováni s nečekanými situacemi, ve kterých musí jednat nejen odvážně, ale i s rozvahou. „Ceníme si, že naši policisté žijí svým heslem POMÁHAT A CHRÁNIT i mimo pracovní dobu," uvedl ve zprávě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky obchod, Královéhradecký kraj, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista v civilu zastavil zloděje. Ten se pokusil utéct z obchodu bez placení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.