Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

FOTO: Modernizace na kolejích. Královéhradecký kraj zavádí nové motorové vlaky RegioFox

Královéhradecký kraj se stává pátým regionem v Česku, který zavádí moderní motorové jednotky RegioFox, známé také jako „Lišky“. Tyto nové vlaky začínají jezdit mezi Trutnovem a Martinicemi v Krkonoších, přičemž do konce roku se počet jednotek zvýší na celkem 16.

Jednotky mají délku 44,4 metru, hmotnost 83 tun a dosahují maximální rychlosti 120 km/h s celkovým výkonem 750 kW.

 „Díky modernizaci nabídneme pohodlnější a bezpečnější cestování, zlepšíme dostupnost informačních technologií a celkovou kvalitu veřejné dopravy,“ uvedl při předávání hejtman Martin Červíček (ODS). Podle jeho slov obnova vozového parku přinese významné zlepšení služeb.

„Nové RegioFox jednotky ročně ujedou v kraji přibližně dva miliony kilometrů a stávají se součástí jednoho z nejmodernějších regionálních vozidlových parků v zemi,“ dodal šéf Českých drah Michal Krapinec.

Vlaky mají kapacitu 115 míst k sezení, včetně sklopných sedaček, což je ideální pro denní dojíždění. Dále nabízejí prostor pro osm jízdních kol, tři kočárky a dva invalidní vozíky, čímž podporují různé typy cestovatelů.

Vybavenost vlaků zahrnuje mnoho moderních technologií. „Každá jednotka je klimatizovaná a vybavená Wi-Fi sítí, což umožňuje cestujícím zůstat online během cesty. Pro nabíjení elektronických zařízení jsou k dispozici zásuvky 230V a USB porty,“ popsal novinářům vybavení Miroslav Kupec, jednatel společnosti PESA Rail CR, která v Česku zastupuje polského výrobce kolejových vozidel.

Celkově bude nasazeno 40 moderních jednotek. To znamená, že více než 60% výkonu v regionální dopravě zajistí tyto nové vlaky, které jsou plně bezbariérové a vybavené nejnovějšími technologiemi pro komfort cestování.

Tato inovace slibuje značné zlepšení dopravních služeb v regionu a zvyšuje dostupnost a kvalitu veřejné dopravy pro všechny skupiny obyvatel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením ČD

Štítky Královéhradecký kraj, Motorová jednotka 847, Česko, Martin Červíček, ODS, Michal Krapinec, Miroslav Kupec, České dráhy, cestování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Modernizace na kolejích. Královéhradecký kraj zavádí nové motorové vlaky RegioFox  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.