Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Hradec Králové se zapojí do Evropského týdne mobility. Připravený bude speciální program

Od 16. do 22. září proběhne v Hradci Králové Evropský týden mobility. Téma letošního roku „Hradec jede!“ zahrnuje řadu akcí od přednášek a workshopů až po tematické dny zaměřené na udržitelnou dopravu. Vrcholnou akcí bude čtvrtek 19. září s Dnem bez aut a Hradeckým piknikem na Tylově nábřeží.

Program začíná v pondělí na dopravním hřišti v Třebši, kde bude od 15 do 19 hodin k dispozici městská policie a různé bezpečnostní stanoviště. V úterý se v ZŠ Josefa Gočára od 16 hodin koná beseda o bezpečné dopravě pro děti. Ve středu se můžete těšit na kolobkojízdu s půjčovnou koloběžek Kostka od 18 hodin.

V čtvrtek pak bude nábřeží plné zábavy, vzdělávání a sportu s možností zdarma vyzkoušet jízdu na kole či koloběžce a další dopravní atrakce. Pátek přinese v Bajkazylu od 18 hodin besedu na téma solární kola a sobotu akce Zažít město jinak v centru Hradce. Neděle zakončí týden Živou Labskou stezkou, kde na cyklisty, koloběžkáře a běžce čekají různé aktivity podél trasy.

Cílem této evropské kampaně, ke které se naše město pravidelně připojuje, je zvýšit povědomí občanů o udržitelné mobilitě, upozornit na problémy v dopravě a hledat řešení šetrná ke klimatu a životnímu prostředí. „V Hradci se snažíme program celé akce ještě vylepšit, a tak k přednáškám nebo workshopům připojujeme ještě další akce i subjekty, které cílí na přirozené způsoby dopravy, jako je chůze či jízda na kole,“ uvádí v tiskové zprávě  primátorka Hradce Králové Pavlína Springerová (HDK).

Podrobnosti o týdnu najdete na webu města a na sociálních sítích. Přidejte se a objevte nové způsoby, jak se pohybovat městem šetrně a efektivně.

Ohodnoť článek

Foto se svolením MMHK

Štítky Hradec Králové, doprava, Třebeš, Josef Gočár, Pavlína Springerová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové se zapojí do Evropského týdne mobility. Připravený bude speciální program  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.