Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Hradecký kraj bude muset doplatit ztrátový provoz nemocnic v regionu. Pošle do nich 317 milionů

Rada Královéhradeckého kraje schválila navýšení vyrovnávacích plateb pro krajské nemocnice o 117 milionů korun. Celkově tak nemocnice obdrží 317 milionů korun. Je to méně, než se očekávalo, tvrdí Královéhradecký kraj.

Hospodaření nemocnic je v současnosti zatíženo růstem osobních nákladů a vysokou inflací. „Původní alokace 200 milionů korun byla v prosinci rozšířena na základě potřeb jednotlivých zařízen,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Finanční prostředky budou uvolňovány ve dvou fázích, kde první polovina částky bude poskytnuta do 30 dnů od schválení, a druhá polovina bude rozdělena podle aktuální ekonomické situace nemocnic.

Nejvíce dostane Oblastní nemocnice Náchod, která by od Královéhradeckého kraje mohla v letošním roce získat 142 milionů korun. Druhá největší částka poputuje do Jičina, kde má skončit 105 milionů. Trutnov dostane 53 milionů.

„Pokud se ukáže, že výše vyrovnávací platby není plně nutná, může kraj rozhodnout o jejím snížení pro následující období,“ dodává mluvčí.

Významná finanční podpora je součástí desetileté smlouvy z roku 2016, která garantuje financování ztrátových oddělení, jako jsou interna nebo pediatrie.

V nemocnicích pod správou Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje je celkem 1,8 tisíce lůžek a pracuje přes 3,3 tisíce zaměstnanců.

Ohodnoť článek

Foto sasint | Pixabay

Štítky nemocnice, Královéhradecký kraj, Oblastní nemocnice Náchod, Jičina, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj bude muset doplatit ztrátový provoz nemocnic v regionu. Pošle do nich 317 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.