Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Strojvedoucí v hradeckém kraji se školí na nové vlakové soupravy

České dráhy zahájily školení personálu na nových motorových jednotkách RegioFox v Královéhradeckém kraji. První "Lišky", jak se těmto moderním dvoučlánkovým vlakům lidově říká, už brázdí tratě a brzy je uvidí cestující na linkách mezi Trutnovem a Martinicemi v Krkonoších.

V Trutnově, kde probíhá výcvik, se aktuálně školí strojvedoucí, vlakový i servisní personál. Dvě jednotky, které zatím slouží pro výcvikové účely, byly zapůjčeny z Jihočeského kraje. První vlaky speciálně pro Královéhradecký kraj dorazí do regionu v posledním týdnu srpna.

„S příchodem vlaků RegioFox se Královéhradecký kraj stane klíčovým regionem pro nasazení těchto vlaků," napsal Hradecké Drbně Jiří Ješeta, člen představenstva Českých drah. Podle jeho slov je včasné školení personálu klíčovým, pro uvedení nových souprav do provozu.

„Jsem rád, že se naše kraj připravuje na nové vlaky včas. Očekáváme, že nové RegioFox jednotky zvýší komfort cestování po regionu,“ uvedl před časem hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).

První zkušební jízdy s cestujícími na trati mezi Trutnovem a Martinicemi v Krkonoších už začaly. České dráhy plánují do konce srpna převzít od výrobce PESA další čtyři jednotky.

Oficiální prezentace nových vlaků se uskuteční 28. srpna s účastí vedení kraje a bude se konat na neelektrifikovaných tratích, kde mají Lišky sloužit.

Ohodnoť článek

Foto se svolením ČD

Štítky Královéhradecký kraj, Trutnov, Motorová jednotka 847, České dráhy, Martinice v Krkonoších, Jihočeský kraj, Jiří Ješeta, Martin Červíček, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strojvedoucí v hradeckém kraji se školí na nové vlakové soupravy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.