Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Projekt revitalizace mokřadů v Krkonoších bojuje v soutěži Adapterra Awards

Krkonošský národní park zažívá díky projektu Revitalizace mokřadů pozoruhodnou proměnu. Jeho zásluhou se nyní vylepšuje prostředí pro řadu živočišných druhů, včetně ohroženého tetřívka obecného.

Soutěž Adapterra Awards pořádaná Nadací Partnerství a Integra Consulting přináší inspirativní příklady adaptací na změnu klimatu. Tento rok se přihlásilo 77.

Projekt, který zahrnuje více než 40 kilomtrů zrušených odvodňovacích příkopů a zadržení přibližně 120 000 m³ vody, se dostal do finále soutěže Adapterra Awards. Ocenění zdůrazňuje důležitost adaptace na změnu klimatu a ochranu přírodních habitatů.

„Historické odvodnění mělo na naši krajinu drastické dopady,“ vysvětluje v tiskové zprávě Robin Böhnisch, ředitel Správy KRNAP. Zároveň dodává: „nyní díky našim snahám dochází k rychlé obnově mokřadní vegetace a návratu biodiverzity.“

Veřejnost má nyní možnost podpořit tento projekt hlasováním na webu Adapterra Awards do 15. října. Finálové výsledky budou oznámeny v listopadu.

Město a Správa parku děkují všem, kdo se na projektu podíleli a věří, že jeho úspěchy budou motivací pro další ochranné a revitalizační projekty v celé České republice.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením KRNAP

Štítky projekt, soutěž, revitalizace, Krkonoše, Integra Consulting, klimatická změna, Robin Böhnisch, Česko, Správa Krkonošského národního parku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Projekt revitalizace mokřadů v Krkonoších bojuje v soutěži Adapterra Awards  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.