Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Výstava v Červeném Kostelci zachycuje největší architektonické skvosty v hradeckém kraji

V Červeném Kostelci byla otevřena venkovní výstava s názvem "Nové milníky", která představuje osmnáct staveb z Královéhradeckého kraje nominovaných na Českou cenu za architekturu. Tato cena je považována za nejvyšší ocenění v oblasti současné architektury v České republice. Výstavu, která potrvá do 28. srpna, najdete v parčíku mezi městským úřadem a autobusovým nádražím.

Mezi vystavenými díly je i veřejné prostranství mezi školami v Červeném Kostelci, které v loňském roce získalo čestné uznání poroty. Prostor slouží k setkávání a spojuje město se školou, což podtrhuje jeho sociální a estetický význam.

Michal Kudrnáč, vedoucí Centra architektury Královéhradeckého kraje, zdůrazňuje, že výstava má ukázat, že i v dnešní době vznikají stavby s vysokou architektonickou a urbanistickou kvalitou. „Chceme, aby byla inspirací pro investory a ukázala, že důraz na kvalitu a krásu se vyplatí,“ uvádí v tiskové zprávě Kudrnáč. Výstava je přístupná všem, od architektonických nadšenců až po náhodné kolemjdoucí.

Díky velkému zájmu se plánuje, že výstava "Nové milníky" bude putovat i do dalších měst, jako jsou Deštné v Orlických horách, Vrchlabí, nebo Lázně Bělohrad, kde se nachází další nominované stavby.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Královéhradeckého kraje

Štítky Královéhradecký kraj, Červený Kostelec, Česko, výstava, architektura, Vrchlabí, Lázně Bělohrad, Deštné v Orlických horách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava v Červeném Kostelci zachycuje největší architektonické skvosty v hradeckém kraji  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.