Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Nejvíc lidí hledá v Královéhradeckém kraji práci na Náchodsku

Skoro dva tisíce lidí se v Královéhradeckém kraji přišlo v červnu zaregistrovat na Úřad práce. Nejvíc lidí bez práce je na Náchodsku, nejméně na Rychnovsku.

Nezaměstnanost v Královéhradeckém kraji v červenci vzrostla o 0,2 procentního bodu na 3,2 procenta. Počet uchazečů o zaměstnání dosáhl 11.975, o 584 více než v červnu. Volných pozic v nabídce v Královéhradeckém kraji ubylo o 237 na 9869. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Úřad práce ČR. Nezaměstnanost v celém Česku oproti minulému měsíci vzrostla na 3,8 procenta.

Z evidence bylo vyřazeno 1392 uchazečů, o 252 méně než v červnu. Na pracovní úřad se přišlo zaregistrovat 1976 lidí, o 496 více než v předchozím měsíci. Loni v červenci byla v kraji nezaměstnanost menší, a to tři procenta. Bez práce bylo tehdy 11.090 lidí a volných míst bylo 11.641.

Nejvyšší nezaměstnanost mezi okresy byla v červenci na Náchodsku se čtyřmi procenty. Naopak nejnižší nezaměstnanost byla 2,1 procenta na Rychnovsku. Na jedno volné pracovní místo připadalo v Královéhradeckém kraji v červenci 1,2 uchazeče o zaměstnání. Největší přetlak na pracovním trhu byl na Náchodsku s 2,3 uchazeče na jednu pozici. Nejméně nezaměstnaných v poměru k nabídce míst připadlo na Rychnovsku, a to 0,7 uchazeče na jedno místo.

Počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Jsou to například lidé na rekvalifikačních kurzech, nezaměstnané ženy na mateřské dovolené, vězni nebo nezaměstnaní v pracovní neschopnosti. Takzvaných dosažitelných uchazečů o zaměstnání ve věku od 15 do 64 let, kteří mohli ihned nastoupit do práce, bylo v Královéhradeckém kraji v červenci 10.961.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hradecká Drbna

Štítky práce, Královéhradecký kraj, nezaměstnanost, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvíc lidí hledá v Královéhradeckém kraji práci na Náchodsku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.