Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Řidič převážel nebezpečné látky. Nádoby špatně zajistil a při jízdě poškodil

Při běžné kontrole na ulici Polská v Náchodě narazila policie na nákladní vozidlo, jehož řidičem byl čtyřiatřicetiletý cizinec. Vozidlo převáželo 22 tun nebezpečné látky v IBC kontejnerech, které nebyly řádně zajištěny, což vedlo k jejich uvolnění a následnému poškození. Naštěstí nedošlo k dekontaminaci životního prostředí.

Dopravní policisté při kontrole dále zjistili, že vozidlo nebylo řádně označeno a řidič neměl potřebné dokumenty pro přepravu nebezpečných látek. Za porušení přepravních podmínek mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun ve správním řízení. „Dopravci byla uložena kauce ve výši 100 tisíc korun a celý případ byl oznámen na Krajský úřad v Hradci Králové, kde řidiči může být uložena pokuta až do výše 700 tisíc korun,“ uvedla na webu policie mluvčí Karolína Macháčková.

Policie a hasiči spolupracovali na zajištění místa a zajistili, že veškeré nebezpečí bylo odvráceno bez dalších škod na životním prostředí. Incident poukázal na nezbytnost dodržování všech bezpečnostních předpisů při přepravě nebezpečných materiálů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky policie, Hradec Králové, nebezpečná látka, Náchod, dopravní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Věra Juránková

Naštěstí nedošlo k dekontaminaci životního prostředí? Napsala bych raději : Naštěstí nedošlo ke kontaminaci životního prostředí.

Středa, 7. srpna 2024, 00:17Odpovědět

Řidič převážel nebezpečné látky. Nádoby špatně zajistil a při jízdě poškodil  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.