Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Re-use projekt v Hradci Králové slaví čtyři. Vyprodukoval přes milion korun

Prospěšný projekt Re-use, slavící v Hradci Králové čtyřleté úspěchy, pokračuje ve své misi díky široké podpoře občanů. První sběrné místo bylo otevřeno již v roce 2020 a nyní se projekt rozšířil do všech koutů města.

Projekt Re-use, jehož základní kámen byl položen ve sběrném dvoře na ulici Bratří Štefanů, nyní nabízí občanům možnost přinést nepotřebné, ale stále funkční předměty, které získají nový život v rukou dalších. Od kuchyňského vybavení po knihy a drobný nábytek – vše má šanci na druhou šanci. K tomu, co se nyní stalo tradicí, přibyl loni i re-use bazar na Kotěrově ulici, kde lze předat i drobnější elektrospotřebiče.

Cílem projektu je nejen recyklace, ale i podpora městské zeleně a vytváření nových pracovních míst. „Naším cílem je minimalizovat množství odpadu, který by jinak skončil na skládkách," vysvětluje v tiskové zprávě náměstek Lukáš Řádek (TOP09).

Za dobu své existence projekt vynesl téměř 1,1 milionu korun, které byly reinvestovány do městských lesů a zeleně. Od sadby stromů po výstavbu běžeckého okruhu – vše je financováno z výtěžků tohoto projektu. „Příjem z obchodu, který jsme otevřeli v loňském roce, přesáhl 220 tisíc korun," dodává Řádek.

Re-use projekt také hraje významnou roli v sociální sféře města. Ve spolupráci s městským sociálním odborem se vybavují městské byty pro sociálně slabší rodiny. Od nábytku po elektrospotřebiče, vše pochází z darů občanů. Knihy z bazaru odebírá dokonce i hradecká věznice.

Provozní hodiny re-use pointů i bazaru jsou přizpůsobeny potřebám občanů, aby každý měl možnost přispět. Všechny sběrné dvory a bazar jsou otevřeny v různé dny a časy, což umožňuje pružnou účast široké veřejnosti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením MMHK

Štítky projekt, Hradec Králové, bazar, sběrný dvůr, Lukáš Řádek, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Re-use projekt v Hradci Králové slaví čtyři. Vyprodukoval přes milion korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.