Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Díky dotacím se podaří zatraktivnit turistický ruch v Podkrkonoší. Vznikne například nová naučná stezka

Několik žadatelů z Podkrkonoší uspělo v krajském dotačním programu, který podporuje udržitelný cestovní ruch. Celkem se rozdělí 3,6 milionu korun mezi dvacet úspěšných projektů, což je o 1,6 milionu více, než bylo původně plánováno.

V Lázních pod Zvičinou dojde k obnově lesní stezky a Podzvičinsko získalo 300 tisíc korun na vznik naučné stezky na vrchu Gothard v Hořicích. Tato stezka nabídne nejen informace o historických událostech, jako je husitská bitva z roku 1423, ale i moderní elektronické prvky jako QR kódy pro interaktivní objevování.

Projekt v Hořicích také zahrnuje instalaci elektronické informační cedule, která bude propagovat region jako "město kamenné krásy". Cedule také ukáže návštěvníkům, jak se chovat v turistických lokalitách a nabídne koš na tříděný odpad.

Další podpořené obce zahrnují Kuks, který obdržel 77 tisíc korun na obnovu turistického značení, Miletín s dotací na naučnou stezku K. J. Erbena a Třebihošť, která získala prostředky na turistické prvky spojující různé trasy.

„Finanční podpora cestovního ruchu je nezbytná pro rozvoj turistiky, která přináší mnoho příležitostí pro místní podnikatele, posiluje ekonomiku, vytváří nové pracovní příležitosti a zlepšuje kvalitu života místních obyvatel,“ uvedla v tiskové zprávě Martina Berdychová (Východočeši), náměstkyně hejtmana.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Hořice

Štítky dotace, cestovní ruch, naučná stezka, Podkrkonoší, Hořice, Podzvičinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Naučné stezky jsou fajn. Zvláště ale tehdy, když na jejich konci si unavený turista může zakousnout něco na zahnání hladu a něčeho se napít. Na to se rádo zapomíná.

Neděle, 4. srpna 2024, 10:02Odpovědět

Díky dotacím se podaří zatraktivnit turistický ruch v Podkrkonoší. Vznikne například nová naučná stezka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.